בדיקת רנטגן מתבצעת באמצעות מכשיר השולח קרני רנטגן, אשר חודרות עמוק לאזור או איבר מסוים. הצילום מאפשר לזהות רקמות רכות ועצמות בגופנו. אורתופדיים עושים שימוש רב בבדיקה זו, שכן באמצעותה ניתן לזהות ולאתר בעיות בעצמות ובשלד כמו שברים למשל. עוד תחום שבו הבדיקה נפוצה הוא רפואת שיניים בה עושים שימוש בלייזר במטרה לאתר חורים ובעיות אחרות בשיניים. הצילום מתבצע באמצעות קרני X שחודרות כאמור דרך הרקמות. הקרניים עוברות ישירות מהמכשיר דרך אזור מסוים בגוף, אותו ירצה המומחה לאבחן. השיקוף יגיע על סרט או בלוח שיודע לתרגם את הממצאים לתמונה. באתר mar-ltd.com תוכלו לקבל נוסף על הבדיקה עצמה.
לצילום רנטגן יש כמה יתרונות ברורים:
- יחסית בקלות מסייע לאבחן מצבים כמו פריקות של המפרקים, דלקות פרקים, זיהומים בשיניים, סרטן בעצמות ושברים. כידוע, ככל שהאבחון נעשה מהר יותר ובשלבים המוקדמים יותר, כך ניתן למצוא טיפול יעיל.
- מסייע במעקב אחרי רמת צפיפות העצמות בגוף.
- עלות השימוש במכשיר נמוכה, בהשוואה לבדיקות אחרות.
- בדיקה זמינה, מהירה ונגישה.
האם יש לבדיקה חסרונות?
כן. החיסרון הבולט ביותר של הבדיקה, בא לידי ביטוי בקרינה מסוג אלקטרו מגנטית. קרינה זו נחשבת מזיקה ואף עלולה להוביל להיווצרותה של מחלת הסרטן.
למעשה, התכונות של קרני הרנטגן מאפשרות כאמור לסרוק חלקים שונים בגוף שלנו בכדי שנוכל לאבחן בעיות רפואיות כאלה או אחרות. הקרניים מסוגלות לשקף לנו עצמים ברמת צפיפות גבוהה.
איפה מבצעים את הבדיקה?
בעיקרון כדי לבצע את הבדיקה יש לקבל הפניה מרופא ולעתים גם טופס 17, במידה והיא מתבצעת באופן פרטי.
מה לגבי הקרנות ברנטגן?
הקרנות רנטגן המכונות גם רדיותרפיה, הינן טיפול מוכר ופופולארי עבור אנשים הסובלים ממחלת הסרטן. ברוב המקרים, מבצעים את ההקרנות, לאחר הסרה של גידול סרטני. המטרה של הטיפול היא בעצם לוודא כי תאים סרטניים שאולי נותרו בגוף, עם דגש על האזור שבו הסרטן היה, מושמדים לחלוטין. לעתים הטיפול מתבצע במטרה להקטין את הגידול. במהלך הטיפול, קרני הרנטגן מייצרות סוג של אנרגיה החודרת אל אזור הגידול ובולמת את תהליך ההתפשטות שלו. החיסרון של טיפול זה הוא בהיותו פוגע בתאים בריאים.
לסיכום, צילום רנטגן הינו בדיקה לא פולשנית המספקת תמונה של האיברים הפנימיים ושל הרקמות. הרקמות הרכות כמו הדם, השומן, השרירים והעור מופיעים לרוב באפור. רק חלק קטן מקרני הרנטגן, מסוגלות לעבור דרך הקרניים והן אלו שיופיעו בצבע לבן. לעתים עושים שימוש בטכנולוגיית רנטגן, גם באמצעות בדיקות אחרות כמו סריקות ממוחשבות מסוג סיטי, הנחיה של רופאים או כירורגים בזמן תהליכים רפואיים, שמבצעים פעולה להרחבת העורקים ועוד…