זמני הנחת תפילין – מתי מניחים ומתי לא מניחים תפילין?

ניווט מהיר

הנחת תפילין היא מצווה אותה מקיימים גברים מגיל מצווה. בהתייחסות לנושא זמני הנחת תפילין, את התפילין מניחים על הגוף מדי יום, אך לא בלילה, בימי חול ולא בימי שבת וחג. בימנו, נוהגים להניח תפילין בזמן שאומרים את תפילת השחרית. את התפילין מחלקים לשתי יחידות כשכל יחידה היא בפני עצמה: תפילין של היד ותפילין של הראש.

כיסוי לטלית ואביזרים להנחת תפילין

כשמדובר על הקשר בין תפילין וטלית, הטלית משמשת אותנו לקיום מצוות הנחת תפילין. בין האביזרים המשלימים המשרתים אותנו בקיום המצווה הם כיסוי לטלית, אוחז תפילין, קופסת תפילין ורצועת תפילין.

 

זמני הנחת תפילין מתי לא לקיים את המצווה?

לפי ההלכה, כאמור, את מצוות הנחת תפילין נהוג לקיים במשך היום וחל איסור לקיימה בלילה. בנוסף, לא מניחים תפילין בשבתות ובחגים  (למשל, אין לקיים הנחת תפילין בתשעה באב), משום שגם המצווה וגם יום מועד מוגדרים כאות ולכן קיום המצווה נחשב לזלזול באותה השבת.

 

הזמן המוקדם שנהוג להניח תפילין הוא מהשעה שבה מקיים המצווה יוכל לזהות אדם שהוא מכיר ממרחק של ”ארבע אמות“. אדם הנמצא בזמן אבל פטור מהנחת תפילין המכונה גם פאר. על פי ההלכה האבל לא מניח תפילין ביום הראשון של האבל, אך ביום השני מקיים את המצווה כרגיל.

 

בתשעה באב, לא מניחים תפילין עד שעות הצהריים ורק בתפילת המנחה של יום האבל, נהוג להניח תפילין ולהתפלל את תפילת המנחה. בהיבט של חול המועד, כל מסורת נוהגת בצורה קצת שונה לגבי קיום המצווה.

זמני הנחת תפילין – קיום המצווה בגוף נקי

על פי ההלכה, חל איסור לקיים את מצוות הנחת תפילין בגוף שאינו נקי. מכיוון וקיים קושי לקיים את כל סדרי הלכות הניקיון למשך זמן ממושך, צמצמו את זמני הנחת התפילין ולכן נהוג לקיים את המצווה בתפילת השחרית בלבד.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר