סטארט אפ וכסף גדול – האם הם עדיין הולכים ביחד?

ניווט מהיר

אנשים רבים מקשרים באופן אוטומטי ואינטואיטיבי את עולם הסטארט אפ וההיי טק לכסף גדול ולהתעשרות מהירה. אפשר לומר, עם סייגים כאלה ואחרים, שזה היה המצב בתחילת הדרך של חברות ההזנק השונות. כיום התחום הרבה יותר מוסדר ומאורגן והרבה יותר קשה לחשוב על ההמצאה הבאה שבאמת תביא איתה בשורה גדולה בקנה מידה גדול ורחב, אך עדיין זה בהחלט אפשרי. אנשים רבים מסתנוורים לא מעט מהמילים היי טק או סטארט אפ וחשוב להבין למה מקושר אל שני הנושאים האלה גם כסף גדול. אין זו בהכרח יד הגורל ובמקרים רבים זה אכן כדאי ומוצדק. אפשר כמובן להתווכח על גובה סכומי הכסף אך אי אפשר שלא להבין שמדובר כנראה במוצר או רעיון שכאשר הוא מתפתח – הוא יכול להביא איתו הקלה, סיוע, חסכון בזמן או בכסף ומי שנמנה על קהל היעד שלו יכול לשפר ולשדרג את ההתנהלות שלו.

 

מתי כסף גדול נכנס לתמונה?

אפשר לומר שישראל נחשבת למעצמת סטארט אפ ולא בכדי. לא מעט חברות הזנק כבר טבעו חותם חיובי ומעולה בקרב הקהילה המקצועית הבין לאומית וכמה וכמה המצאות ישראליות מצאו את דרכן אל שווקי העולם. חברות ענק שאימצו את הרעיון ורצו לפתח אותו בקנה מידה גלובלי קנו את הרעיון, את חברת ההזנק או את הקניין הרוחני וזכויות השימוש בכל התהליך שקדם לפיתוח הרעיון. כאשר חברה גדולה, בין לאומים ומוכרת רוצה להתרחב ולהשיג דריסת רגל בתחומה – היא תשלם עבור זה הרבה מאד כסף וזה בדיוק מה שהיא תעשה. בשביל רעיון מעולה שאף אחד עדיין לא חשב עליו – כסף רב יעבור מצד לצד. יזמים רבים בתחום כמו נתי דוידי יכולים להבטיח שבהרבה מאד מקרים הכסף הזה לא מגיע מכיסם של האזרחים הממוצעים אך הם בהחלט יהיה אלה שייצאו נשכרים מאותו שירות או מוצר.

מי יכול להתעסק בסטארט אפ?

התשובה לשאלה זו די קלה – כל אחד. לא תמיד חייבים להיות עם תואר שני או דוקטורט במדעי החיים כדי לעצור רגע ממרוץ החיים ולזהות צורך אמיתי שיכול לעזור לפלח נכבד באוכלוסייה. לפעמים מחשבה או משפט שמסננים בלי מודעות יכולים להיות הרעיון הטוב ביותר שעדיין לא חשבו עליו. למרות שכיום עולם הסטארט אפ מקושר לחוכמה, למוחות מבריקים ולהשכלה גבוהה – לא תמיד זה המצב וגם מי שלא מגדיר את עצמו ככזה יכול להגיע ולהציע שלל רעיונות. מי יודע? אולי משהו ייראה ככזה שלפחות שווה בדיקה מעמיקה אם יש דברים בגו ואיך יהיה הכי נכון לקדם אותם לרווחתה של אוכלוסייה לא קטנה. זה בדיוק מה שיעשו בחברת ההזנק – בחינת כדאיות והיתכנות לפני שמקבלים החלטה אם לפתח מוצר זה או אחר.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר