כל הורה זכאי ורשאי לחנך את הילדים שלו על פי השקפות העולם שלו ועל פי מה שהוא מאמין בו. כיום אפשר להתוודע להרבה מאד דרכים של חינוך ולא מעט אג'נדות שהעקרונות שלהם אולי דומים אך יש בהן דקויות כאלה ואחרות. החינוך המונטסורי למשל הוא דרך חינוך מגוונת ועשירה שנותנת מענה להרבה מאד שאלות קיומיות לא רק אודות הילדים הצעירים אלא גם למבוגרים שאותם ילדים יהיו בעתיד. לפני שבוחרים בדרך החינוך או במוסד חינוכי ברוח אותה שיטה חשוב להכיר אותה לעומק, כולל העקרונות שלה והדרכים ליישם אותם הלכה למעשה בחיי היומיום.
איפה אפשר ללמוד על החינוך המונטסורי?
מי שמתעניין בכל שיטת חינוך זו או אחרת צריך לקרוא מידע מקצועי אודותיה, להבין בדיוק למה היא חותרת ומה המטרות שלה, מה הדרכים שבהן משיגים את המטרות האלה וכמובן לבחון לעומק האם כל אלה מתאימות לו ותואמות את השקפת העולם שלו. באתרים שעוסקים בהורות כמו זה של אמא מאמנת אפרת לקט אפשר לקבל מושג אודות שיטות שונות וגם לקבל לא מעט טיפים והכוונה כללית בנוגע להורות ובנוגע ספציפית לבחירת המסלול החינוכי שההורים מתעניינים לגביו. כאשר מקבלים מידע ממקורות מוסמכים ומהימנים אפשר להיות בטוחים שבעקבות המידע אפשר יהיה לקבל את ההחלטה המושכלת המתאימה ביותר לילד, להורים שלו ולכל בני המשפחה.
מה כדאי לדעת על שיטת החינוך הזו?
בבסיס דרך חינוכית זו עומד הילד בעצמו, ללא קשר לגיל שלו. ההתייחסות אליו היא כאל אדם בעולם, כזה שצריך לתת לו מקום וכבוד. אין כאן היררכיה של ילדים מול מבוגרים ויש חשיבות גבוהה לרצונות של הילדים, לחלומות שלהם ולמתן להם כל הכלים והסביבה הנדרשת לשם מיצוי הפוטנציאל שלהם וללמידה שלהם אודות החיים בכללותם. על הילד מוטלת האחריות לגלות את הכישורים והיכולות שיש בו ועל המבוגרים מוטלת האחריות לסייע לילד בהתוויית הדרך ובמציאת המסלול המתאים ביותר למימוש העצמי שלו ולהגשת החלומות האישיים שלו. בדרך זו הילד יכול להתנסות, לחוות ולחוש כל מה שנקרה בדרכו.