האמת על מחלות נפש והפרעת אישיות גבולית

ניווט מהיר

מחלות נפש מופיעות אצל אנשים מסוגים שונים, על רקעים שונים מסיבות שונות חלקן קשורות לאירוע או טראומה שהאדם עבר, חלקן עוברות בתורשה וחלקן מתעצבות ומתעצמות עם השנים.

מחלות נפש בדמות הפרעת אישיות גבולית

לכל אחד ואחת מאיתנו יש את מאפייני האישיות שלו המשלבים בין האופי, הרגשות, דפוסי ההתנהגות ודפוסי החשיבה. לאורך השנים האופי והאישיות שלנו מתעצבים לצד המזג או הטמפרנט איתם אנו נולדים.

 

האירועים שאנו חווים עם השנים משנים את האופי והאישיות שלנו וכאשר יש אירוע או אירועים משמעותיים, הדבר עלול להוביל להפרעה אישיותית. אחת מההפרעות הללו מכונה הפרעת אישיות גבולית. הפרעה זו מאופיינת בסוג של קיצוניות של האדם הסובל ממנה וזה בא לידי ביטוי במחשבות, תחושות ורגשות. יחד עם זאת, אנשים הסובלים מהפרעה זו חווים סערות פנימיות, ביטחון ודימוי עצמי נמוכים.

מחלות נפש – איך יודעים וכיצד מטפלים?

בין אם מדובר במחלת נפש ממש ובין אם בהפרעת אישיות, יש כל מיני דרכים לדעת שזה אכן קיים. לכל מחלה או הפרעה יש סימפטומים המאפיינים אותה ובכל זאת, אפשר לומר כי יש כמה סימפטומים ספציפיים המאפיינים כמעט את כל סוגי המחלות.

 

הפרעה בנפש גורמת לקושי ביכולת שלנו להתמודד עם כאבים נפשיים וחוסר יכולת להשתלב או להסתגל בסיטואציות חברתיות. כשקיימת פגיעה בנפש בכל רמה ומכל סוג, אותו אדם יחווה פגיעה ביכולת של לתפקד באחד או יותר מתחומי החיים הבאים: עבודה, לימודים, חברה וזוגיות.

 

בשלב הראשון, מומלץ לפנות להערכה ואבחנה במרפאה לבריאות הנפש ואצל מומחה לבריאות הנפש כמו למשל פסיכיאטר או פסיכולוג. יש מגוון רחב של שיטות טיפול חלקן קוגניטיביות, אחרות התנהגותיות לצד תרופות שנהוג לשלב כחלק מהטיפול. לכל אדם תיקבע תכנית טיפול שונה בהתאם למצבו הפיזי, הנפשי והקוגניטיבי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר