במהלך חודש מרץ של שנת 2022, נכנס לתוקף תקן בנייה ירוקה – שמטרתו העיקרית בגדול היא בעצם להפוך תהליכי בנייה ירוקה שונים להרבה יותר מחייבים עבור כל יזם שהפרויקט שלו עומד לצאת לפועל, בין היתר בשל הצורך הבלתי פוסק לדאוג לאיכות הסביבה בעולם המודרני בו אנו חיים. אז כיצד תקן זה מסייע, מה עליכם לדעת עליו ואיך תוכלו לעמוד בו בעצמכם עבור פרויקט הבנייה הבא שלכם? בכתבה זו תוכלו למצוא כל מה שעליכם לדעת על נושא זה וכל היוצא בכך.
הסבר קצר על תקן בנייה ירוקה
רגע לפני שתחפשו אחר ייעוץ סביבתי מומלץ כפי שתוכלו לעשות בעת ביקור באתר dr-eligal.co.il, הרי שעליכם להבין בדיוק מהו התקן החדש בו עוסקת הכתבה הזו. תקן בנייה ירוקה נקרא גם ת"י 5281, ובעצם כל יזם העוסק בכל תחומי הבנייה השונים באשר הם מחויב לעמוד בו. התקן מתמקד בעיקר בחומרים והמוצרים בהם הקבלן משתמש במהלך בניית הפרויקט. במילים אחרות – בכל חלק מתקופת הבנייה הקבלנים אמורים כעת לעמוד בתקנות שנקבעו בתקן, כולל כל השלבים השונים בפיתוח הפרויקט – תכנון, בנייה בפועל, תחזוקה וכדומה.
שיטת הניקוד
לפי התקן הנ"ל, ישנה שיטת ניקוד, לפיה כל יזם יוכל לצבור מעין נקודות בתחומי "הקפדה" סביבתיים שונים, ולאחר שהוא צובר נקודות הוא בעצם יכול לקבל היתר כזה או אחר מטעם מכון התקנים. שיטת הדירוג הזו עובדת בצורה הבאה – כוכב אחד הוא הבסיסי ביותר, והכוכבים בעצם נעים בסדר עולה עד שמגיעים לחמישה כוכבים, ואילו כוכב חמישי הוא הדירוג הטוב והמצוין ביותר.
במה תקן בנייה ירוקה מועיל?
תקן בנייה ירוקה בגדול מועיל לכל הצדדים – בנייה ירוקה ידועה בתור בנייה איכותית יותר, כך שהקבלנים והיזמים יוכלו להשתמש בהנחיות הרלוונטיות עבור פרויקטים איכותיים יותר שיביאו להם יותר לקוחות, ואילו הדיירים החדשים יהנו מחיסכון אדיר במשאבים ועלויות וכתוצאה מכך מאיכות חיים הרבה יותר גבוהה. בקיצור – מדובר כאן במצב של Win-Win, בטח בשנת 2024, בה הצורך לשמור על איכות הסביבה חשוב יותר מאי פעם!
איך קבלן יכול לעמוד בתקן?
בשביל לעמוד בתקן ובכלל, לוודא כי הפרויקט מתקיים על הצד הטוב ביותר מבחינת ההיבט הסביבתי שבעניין – כל יזם וקבלן אמור לעבוד עם מומחה בנייה ירוקה ויועץ סביבתי, שתפקידם בעצם ללוות את היזמים לאורך כל הדרך על מנת לוודא שהם עושים הכל נכון מהבחינה הזו.