סטארט אפ, סייבר ומה שביניהם

ניווט מהיר

המציאות שאנו חיים בה היא מציאות של מחשבים, של אינטרנט, של דיגיטל. הרבה פעולות שבעבר היו מבוצעות רק באמצעים פיזיים ובנוכחות מלאה של אנשים יכולות כיום להתבצע גם באופן מקוון ללא נוכחות אישית ועם חתימה או חותמת דיגיטלית רשמית ומורשית לשימוש. נתונים רבים של כל האנשים, בין אם הם משתמשים ברשת האינטרנט ובין אם לא, נמצאים אי שם בשרתי ענן מתקדמים וכמובן שיש שמירה אדוקה וקפדנית על אותם שרתים ונתונים, לבל יגיעו הנתונים האלה לידיים הלא נכונות. מתקפת סייבר שתסכן מידע אישי של אנשים, עסקים או מוסדות ממלכתיים היא סיכון שמדברים עליו בקול רם ויש לו מקום נכבד בשיח הציבורי. יחד עם זאת – אפשר להיות בטוחים שהמידע נשמר היטב ואף אחד לא בסכנה. לעיתים נדמה שעולם הסייבר סותר את האפשרויות שמציעים עולמות הסטארט אפ וחשוב להכיר את שני העולמות כדי להבין שאין זה המצב. עוד על סטארט אפ סייבר ומה שביניהם בהמשך.

 

סטארט אפ סייבר ומה שביניהם

אפשר לומר ששני תחומים אלה יכולים להשיק בנושאים מסוימים אך הם נמצאים באותה דרגה של חשיבות. חזרות סטארט אפ רבות מציעות שירותים או מוצרים שמטרתם לשפר את אבטחת המידע הן של אנשים פרטיים והן של גופים גדולים על ידי פיצ'רים או תוספות שמביאים איתם חומות הגנה נוספות בפני האקרים או ניסיונות פריצה כאלה ואחרים. במקביל לזה, גם חברות הסטארט אפ בעצמן צריכות הגנה על הקניין הרוחני שלהן, כלומר על מה שהן עושות ומפתחות ולכן הן גופים מצוינים שכדאי להסתמך עליהן בכל מה שקשור לאבטחת המידע ולשמירה על פרטים אישיים או עסקיים. יזמים ותיקים בתחום כמו נתי דוידי יכולים להעיד שכיום המידע האישי של אזרחים או לקוחות נחשב לשמור מאד וחברות בכל תחום משקיעות הרבה מאד זמן וכספים על מנת שלא לסכן בשום צורה את המידע של אנשים.

כשהסטארט אפ מגן על הסייבר

לא בכדי יש לא מעט חברות הזנק שחרטו על דגלן לשפר את מערך הסייבר של ארגונים קטנים כגדולים, של חברות מסחריות וכמובן של משרדים ממשלתיים. מדובר בשירות שכל מי שעושה שימוש ברשת האינטרנט צריך ולכן כל המצאה או מחשבה מתקדמת יכולה לסייע לפלח לא קטן מהאוכלוסייה. החשש הגדול כיום מפני מתקפות סייבר וסיכון מידע אישי של אנשים, אזרחים או לקוחות הוא איום ממשי ויומיומי ושום גוף לא יכול להרשות לעצמו להיכשל בהגנה על אותו מידע רגיש ואישי שבידיים הלא נכונות יכול לגרום לנזק אמיתי. מכאן שחברות סטארט אפ שמפתחות מוצרי אבטחת מידע לרוב עושות זאת תוך שימוש של טכנולוגיה עלית ובכלים הכי מתקדמים שקיימים ולא יוציאו מוצר לשוק בלי כמה וכמה בדיקות על מנת לוודא שאכן מושגת המטרה שהוצבה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר